Liban renunță la carantină și la testul PCR înainte de îmbarcare pentru persoanele vaccinate

Toate persoanele care călătoresc în Liban trebuie să prezinte la îmbarcare un test PCR negativ. Spre deosebire de majoritatea țărilor, unde testul are valabilitate din momentul prelevării probelor, aici testul nu trebuie să fie mai vechi de 96 ore de la data primirii rezultatului.

La sosirea pe aeroport se va face un nou test PCR, prețul acestuia fiind 50 USD.

Pe lângă cele două teste, se impune carantină 72 de ore.

De asemenea trebuie să completați un formular pe care îl găsiți aici și să descărcați și activați aplicația „covidlebtrack

EXCEPȚII

Persoanele vaccinate împotriva COVID-19 sunt exceptate de la obligativitatea prezentării testului înainte de îmbarcare și de la măsura de carantinare, cu condiția să fi trecut cel puțin 15 zile de la a doua doză.

În schimb, tot trebuie să se testeze la aterizare, în aeroport.

Persoanele care fac dovada că au trecut prin boală prin prezentarea unui test pozitiv mai vechi de 15 zile sunt exceptate de la carantină. Însă trebuie să prezinte testul negativ înainte de îmbarcare și să se testeze iar în aeroport.

Persoanele care fac dovada că au trecut prin boală prin prezentarea unui test de anticorpi IgG sunt exceptate de la măsura carantinării. La fel trebuie să prezinte testul negativ înainte de îmbarcare și să se testeze iar în aeroport.

Copiii cu vârsta sub 12 ani sunt exceptați de la obigativitatea efectuării ambelor teste și nu trebuie să completeze formularul.

Așadar, sunt exceptate de la obligativitate prezentării testului negativ efectuat înainte de îmbarcare persoanele vaccinate și copiii cu vârsta mai mică de 12 ani.

Sunt exceptate de la măsura carantinării persoanele vaccinate sau care au trecut prin boală.

Toate perosnanele trebuie să efectueze un test PCR la aterizare, cu excepția copiilor cu vârsta sub 12 ani.

fashiondays.ro

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *