Unde putem călători în Europa fără carantină, dacă NU suntem vaccinați

Ieri am scris un articol despre țările din Europa spre care pot călători fără restricții persoanele vaccinate împotriva COVID-19.

Pentru a nu fi acuzat de discriminare, azi vă prezint țările din Europa în care persoanele nevaccinate pot călători doar cu test negativ (sau chiar fără), fără carantină (la destinație, sau la întoarcere în România).

 

Desigur, la fel de importante sunt și restricțiile de la noi din țară. Așadar țările care se află pe lista noastră galbenă din start sunt eliminate, deoarece se impune carantină 10/14 zile. Detalii complete despre condițiile de întoarcere în țară găsiți aici.

Albania

Nu există nicio restricție de intrare dacă veniți direct din România.

Atenție! Se impune carantină doar persoanelor care vin din Macedonia de Nord sau Grecia. Măsura nu se aplică persoanelor care doar tranzitează statele respective. Așa că puteți tranzita Macedonia de Nord fără probleme, însă nu înnoptați acolo, pentru a evita carantinarea.

 

Malta

Dacă vreți să mergeți în Malta, aveți nevoie de test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 ore înainte de intrarea în țară.

Înainte a călători trebuie să completați acest formular și PLF (Passenger Locator Form).

Începând de ieri, 26.04.2021, s-au redeschis muzeele și magazinele neesențiale.

Restaurantele se vor deschide începând cu data de 10 mai și vor avea program restrâns, până la ora 17:00.

 

Republica Moldova

Persoanele care călătoresc în Republica Moldova trebuie să prezinte test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 ore înainte de intrarea în țară.

Copiii cu vârsta de până la 5 ani nu trebuie să prezinte testul.

De asemenea, persoanele vaccinate sunt exceptate de la obligativitatea prezentării testului.

 

Monaco

Persoanele care sosesc în Monaco trebuie să contacteze Centrul de apel COVID-19 (telefon 92.05.55.00, program luni-duminică 8:00-20:00, sau email covid19@gouv.mc) și să prezinte un test PCR negativ efectual în ultimele 72 de ore, pentru a nu intra în carantină.

Pentru a vă putea caza la un hotel în Monaco trebuie să prezentați un test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 ore înainte șă să completați o declarație pe care o găsiți aici.

Copiii cu vârsta de sub 11 ani sunt exceptați de la obligativitatea prezentării testului.

Pe plan intern sunt restricții de deplasare între 21:00-6:00.

Restaurantele sunt deschise, însă barurile sunt închise.

Pentru a tranzita Franța este nevoie de test PCR negativ efectuat în ultimele 72 de ore.

De asemenea, trebuie completată o declarație.

 

Portugalia

Deși în Portugalia continentală nu se poate călători momentan în scopuri turistice, o puteți face în Insulele Azore sau Madeira.

Azore

Persoanele care călătoresc spre Insulele Azore trebuie să prezinte la îmbarcare test PCR negativ efectuat în ultimele 72 de ore.

Mai trebuie ecompletat un chestionar cu cel mul 72 ore înainte de călătorie, în caz contrar trebuie completată o declarație la sosire.

Copiii cu vârsta de până la 12 ani sunt exceptați de la obligativitatea prezentării testului.

Madeira

Persoanele care călătoresc în Madeira sunt obligate să prezinte un test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 ore înainte de îmbarcare, să efectueze testul după aterizare sau să intre în carantină 14 zile.

Copiii cu vârsta de până la 11 ani sunt exceptați de la obligativitatea prezentării testului.

Persoanele care fac dovada vaccinării împotriva COVID-19 (respectându-se perioada de activare a sistemului imunitar prevăzută în prospectul vaccinului) sau cele care au avut COVID-19 în ultimele 90 zile și s-au vindecat sunt exceptate de la obligativitatea prezentării testului și de la autoizolare.

Cu 12 până la 48 de ore înainte de îmbarcare, pasagerii trebuie să completeze un chestionar epidemiologic la adresa www.madeirasafe.com.

 

Spania

Persoanele care călătoresc în Spania trebuie să prezinte test PCR sau TMA negativ efectuat cu cel mult 72 ore înainte de intrarea în țară.

Copiii cu vârsta mai mică de 6 ani sunt exceptați de la obligativitatea prezentării testului.

De asemenea, toate persoanele trebuie să completeze înainte de călătorie un formular privind starea de sănătate prin intermediul aplicației Spain Travel Health (SpTH) sau pe pagina spth.gob.es

Ulterior va fi generat un cod QR, care va trebui prezentat la intrarea în Spania.

 

Din păcate, situația se poate schimba de la o săptămână la alta, odată cu actualizarea listei galbene.

fashiondays.ro

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *