Lacul Sfanta Ana

Sfânta Ana este singurul lac vulcanic din România.

Deși se află în județul Harghita, este un singur drum de acces cu mașina, DJ113A, dinspre DN11C, ce leagă Balvanyos de Bixad, ambele fiind în județul Covasna.

Drumul de la Bixad până la intersecția cu DJ113A (cel spre lac) e destul de prost (vreo 5-6 km), însă de unde se bifurcă până la parcarea lacului, e excelent.

Este șosea până foarte aproape de lac, dar, pentru protejarea locului, nu se mai poate ajunge cu mașina, aceasta poate fi lăsată într-o parcare la 1,4 km depărtare.

Parcarea costă 24 lei primele trei ore, după care 2 lei fiecare jumătate de oră.

Din parcare spre lac se coboară, așa că drumul e foarte lejer.

La întoarcere, fiind deal, trebuie depus efort puțin mai mare, dar nimic de speriat. Mers lejer, cu opriri pentru poze, am făcut 17 minute.

Pentru cei în vârstă, cu diverse probleme sau doar leneși :), e un microbuz care face ruta parcare-lac gratis.

Pe la jumătatea distanței e amenajat un punct de belvedere de unde se poate admira lacul de la înălțime. Nu vă așteptați să vedeți tot lacul, vederea e parțial obturată de copaci.

Acum nu era posibil, însă vara se pot închiria bărcuțe.

Nu mă așteptam nici să găsesc ceva deschis de unde să pot cumpăra ceva de mâncare, însă de lângă lac am luat Kurtos (15 lei), iar din parcare langoș (10 lei), ambele foarte bune.

Am fost într-o duminică, de Sf. Mihail, și am prins o zi superbă de toamnă. Probabil din acest motiv era destul de multă lume, parcarea era aproape plină, cu greu găseai un loc liber. Bănuiesc că în timpul săptămânii, în extrasezon, e mult mai liber.

Pentru mai multe poze vă invit pe pagina de Facebook!

fashiondays.ro

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *